Капуста – користь і шкода: поради щодо правильного вибору і вживання овочу

Автор: Шевченко Лилия

Капуста – недорогий, але дуже смачний і корисний для здоров'я людини овоч. Продукт містить незамінні амінокислоти, цінні вітаміни і мікроелементи, які нормалізують роботу всього організму і покращують функціонування мозку.

Капуста – користь і шкода: поради щодо правильного вибору і вживання овочу - today.ua

Найкорисніше їсти капусту в свіжому або в квашеному вигляді. Це допоможе зняти набряки і вивести зайву вологу з організму, усунути дисбактеріоз кишківника, поліпшити травлення, зміцнити м'язові волокна і кістки, нормалізувати роботу серцевого м'яза. Також капуста в раціоні сприяє швидкому одужанню при бронхітах, очищає кров і судини, виводить поганий холестерин і токсини, заспокоює нервову систему.

Капуста корисна для чоловіків, оскільки захищає їх від виникнення недуг урологічної системи. Жінкам корисно їсти салати з капусти для поліпшення зовнішнього вигляду і продовження молодості.

Капуста – користь і шкода: поради щодо правильного вибору і вживання овочуУ капусти є протипоказання до застосування, про які необхідно знати всім. Так, овоч не слід давати маленьким дітям, оскільки він викликає кишкові коліки. Протипоказана капуста пацієнтам, що страждають на холецистит; виразкою ШЛУНКОВО-кишкового тракту; нирковою недостатністю; панкреатитом.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Соцопитування: що українці збираються робити, якщо війна затягнеться

Щоб капуста принесла вам виключно користь, потрібно вміти її правильно вибирати. Віддавайте перевагу середньої величини кочанам, оскільки в занадто великих, швидше за все, міститься багато нітратів.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Натисніть пальцем на качан, якщо виділилося багато соку, утримайтеся від покупки. Таку капусту замочували у воді, щоб надати їй більш свіжий вигляд. Якісний овоч — пружний і щільно набитий, без плям гнилі і червоточин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що буде з цінами на овочі в Україні після карантину. Чого чекати восени?