Кукурудза має багато корисних властивостей для здоров'я людини, однак, не варто недооцінювати і шкоду, яку цей продукт може принести вашому організму. Ми розповімо про те, кому не бажано їсти кукурудзу, і з якої причини. Це не заперечує весь її вітамінний склад, корисні харчові волокна, тощо. Але для шлунка кукурудза не найлегший продукт, про що варто знати тим, у кого є проблеми зі здоров'ям.
Кукурудзу протипоказано вживати в їжу тим людям, у яких є схильність до тромбозів і підвищена згортання крові. Через високий вміст вітаміну К, який покращує згортання крові, людям з такою особливістю організму, кукурудза дуже небезпечна.
Як їжа, кукурудза досить важка, і для її перетравлення важлива відсутність проблем з виділенням ферментів. Зерна кукурудзи можуть викликати здуття в кишечнику, що відчувається вкрай неприємно.
Раніше повідомлялося про унікальну властивість рису, через яку крупу можна включати в раціон різних дієт.