Today.ua

ООН попередила Україну про страшні наслідки пандемії коронавірусу: дев'ять мільйонів людей…

ООН попередила Україну щодо страшних наслідків, які принесе нашій країні пандемія коронавірусу. Через безпрецедентну економічну кризу, яка розгортається буквально на очах, дев'ять мільйонів українців, або 22%, опиняться за межею бідності. Такі шокуючі висновки й цифри Управління Організації об'єднаних націй опублікувало у своєму звіті.

На жаль, в ООН є підстави так вважати. Відповідно до підрахунків цієї найавторитетнішої міжнародної організації, за півроку, що триває пандемія, понад 80% українських домогосподарств втратили свої доходи. У понад 40% родин наших співвітчизників один із членів сім'ї втратив роботу.  Відповідно до результатів опитування, 15%  українських домогосподарств мають борги в тому чи іншому вигляді, тоді як навесні про борги заявляли лише 11%.

В ООН також зазначають, що до цього звіту не увійшли дані українців, які проживають на окупованій території. Хоча й там навряд чи справи кращі. Там також рівень життя людей упав.

При цьому вже від завтра, 14 листопада, в Україні запроваджують карантин вихідного дня, який фактично зупинятиме роботу розважальних закладів на вихідні дні. Підприємці, які зайняті в сфері розважального бізнесу та громадського харчування, кажуть, що це призведе до втрати ними 40-50% доходу. Через це Україною прокотилися акції протесту підприємців, проте карантин вихідного дня все одно запровадили. Причому є чутки, що з листопадом він не закінчиться, а перейде в зиму і триватиме, щонайменше, до нового року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ