Today.ua

Розкрито головний секрет приготування квашеної капусти на зиму

Попереду зима, а значить саме час робити смачні вітамінні заготівки. Квашена капуста - це доступне джерело вітамінів, яких нашому організму так не вистачає в осінньо-зимовий період. Приготувати її не складе для вас особливих труднощів, але щоб страва вдалася, варто знати деякі секрети.

Якщо ви вперше квасите капусту, або маєте негативний попередній досвід, тоді зверніть увагу на наступні нюанси. Якщо у вашій квашеній капусті недостатньо соку, то вона буде темніти. Щоб запобігти цьому процесу, добре утрамбовуйте капусту в банки, не залишаючи повітря.

Більш корисною і дієтичною вийде капуста, приготовлена без додавання цукру і рослинної олії. Така капуста посприяє відновленню внутрішньої мікрофлори, знизить холестерин і глюкозу в крові.

Замість звичайної кухонної солі для інтенсивності смаку можете використовувати рожеву гімалайську сіль, або будь-яку іншу морську сіль. Інгредієнти для приготування квашеної капусти:

Рецепт приготування:

Розріжте капусту на кілька частин і наріжте на спеціальній тертці або вручну.

Моркву помийте, почистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Додайте моркву до капусти і ретельно перемішайте.

Посоліть і ще раз вимішайте капусту, злегка роздавлюючи руками.

Викладіть капусту в велике відро або миску, додайте перець і лаврове листя. Щоб виділявся сік, покладіть марлю на верх посуду, притисніть пресом (дерев'яні дошки, а зверху важку каструлю з водою) і залиште при кімнатній температурі на 3-4 дні.

Кожен день протикайте капусту ножем до дна, щоб виходили гази і квашена капуста не гірчила. Коли капуста буде готова, перекладіть її в банки, закрийте кришками і зберігайте в холодильнику.

Смачного!

Раніше повідомлялося, чим корисна капуста для чоловіків і жінок, і як правильно обирати овоч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ