Today.ua

Сині як шашлик на зиму: рецепт апетитної, смачної і ароматної заготовки

Цю заготовку з синіх багато хто порівнює за смаком з шашликом. Деякі навіть стверджують, що овочі виходять набагато смачніше м'яса, відрізняються більш ніжною текстурою і підкорюють з першої ложки чудовим ароматом. Від щойно відкритої баночки баклажанів як шашлик за вуха не відтягнеш домашніх, а на святковому столі така закуска теж непоміченою не залишиться.

Баклажани як шашлик на зиму

Складові:

Спосіб приготування:

Баклажани вимити, обсушити, обрізати хвостики і очистити від шкірки. Розрізати кожен овоч уздовж навпіл, а потім порізати на великі шматочки. Цибулю і часник очистити від лушпиння, вимити, дати стекти воді. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, часник - пластинками. Велику сковороду поставити на середній вогонь, влити трохи рослинної олії. Коли масло добре розігріється, акуратно викласти на сковороду баклажани. Обсмажити з двох сторін до злегка рум'яної скоринки. Далі перекласти сині в глибоку миску і охолодити.

Поки синенькі остигають, можна приготувати маринад. У воді розчинити сіль і цукор, влити оцет. Поставити на вогонь, довести до кипіння, дати прокипіти 1 хвилину і вимкнути плиту. Маринад повинен охолонути до кімнатної температури.

У чисті сухі банки покладіть цибулю і часник, потім щільно утрамбуйте баклажани до самого верху. Залийте маринадом. Кожну ємність накрийте кришкою і відправте стерилузуваться в каструлю з водою. Коли вода в каструлі закипить, почекайте хвилин 10 - 15, потім герметично закупорьте кожну банку, переверніть і укутайте теплою ковдрою. Зберігати баклажани як шашлик можна при кімнатній температурі до самої весни.

Смачного!

Заготовте також на зиму помідори з гірчицею. У процесі приготування цієї заготовки вам не доведеться витрачати багато часу, не знадобиться також вода і оцет. Все гранично просто, а результат приголомшливий!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ