Цю заготовку з синіх багато хто порівнює за смаком з шашликом. Деякі навіть стверджують, що овочі виходять набагато смачніше м'яса, відрізняються більш ніжною текстурою і підкорюють з першої ложки чудовим ароматом. Від щойно відкритої баночки баклажанів як шашлик за вуха не відтягнеш домашніх, а на святковому столі така закуска теж непоміченою не залишиться.
Баклажани як шашлик на зиму
Складові:
- 2 кг синіх
- 0,5 кг ріпчастої цибулі
- 5 зубків часнику
- 150 мл води
- 80 мл оцту 9%
- 2 ст. л. цукру
- 1,5 ст. л. солі
- приправа для шашлику
Спосіб приготування:
Баклажани вимити, обсушити, обрізати хвостики і очистити від шкірки. Розрізати кожен овоч уздовж навпіл, а потім порізати на великі шматочки. Цибулю і часник очистити від лушпиння, вимити, дати стекти воді. Цибулю нарізати тонкими півкільцями, часник - пластинками.
Поки синенькі остигають, можна приготувати маринад. У воді розчинити сіль і цукор, влити оцет. Поставити на вогонь, довести до кипіння, дати прокипіти 1 хвилину і вимкнути плиту. Маринад повинен охолонути до кімнатної температури.
У чисті сухі банки покладіть цибулю і часник, потім щільно утрамбуйте баклажани до самого верху. Залийте маринадом. Кожну ємність накрийте кришкою і відправте стерилузуваться в каструлю з водою. Коли вода в каструлі закипить, почекайте хвилин 10 - 15, потім герметично закупорьте кожну банку, переверніть і укутайте теплою ковдрою. Зберігати баклажани як шашлик можна при кімнатній температурі до самої весни.
Смачного!
Заготовте також на зиму помідори з гірчицею. У процесі приготування цієї заготовки вам не доведеться витрачати багато часу, не знадобиться також вода і оцет. Все гранично просто, а результат приголомшливий!