Фарширований перець: рецепт смачної страви з курячого м'яса нашвидкуруч

Автор: Шевченко Лилия

У літню спеку не хочеться довго возитися на кухні біля плити. При цьому, дуже важливо, щоб готова страва була смачною, поживною, не жирною і легкозасвоюваною. Приготуйте до обіду або вечері фарширований болгарський перець з овочами, рисом та курячим м'ясом. Це дуже смачно і апетитно!

Фарширований перець: рецепт смачної страви з курячого м'яса нашвидкуруч - today.ua

Фарширований болгарський перець: рецепт

Інгредієнти:

  • 1 кг м'ясистого болгарського перцю
  • 600 г курячого фаршу
  • 1 склянка рису
  • 2 цибулини
  • 1 велика морквина
  • 3 ст. л. томатної пасти
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 1 яйце
  • 1 лавровий лист
  • Сіль і перець за смаком
  • 2 – 3 гілочки свіжої зелені

Спосіб приготування:

Болгарські перці вимити, видалити плодоніжки і насіннєві коробочки. Розкласти на паперових рушниках, щоб стекла вода.

Популярні зараз

Трамп назвав Зеленському причини, з яких Путін розпочав війну з Україною

Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям

Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах

Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України

В цей час готуємо фарш. Для цього цибулю наріжте дрібними кубиками і спасеруйте на рослинній олії, потім додайте натерту на тертці моркву. Обсмажуйте протягом 5 - 7 хвилин, постійно помішуючи.

Фарширований перець: рецепт смачної страви з курячого м'яса нашвидкуручРис промийте під проточною водою, відваріть до напівготовності. Перекладіть крупу в друшляк і гарненько промийте холодною водою. Потім встановіть друшляк над мискою, щоб стекла зайва волога.

Змішати курячий фарш з обсмаженими овочами і рисом. Додайте спеції за смаком і яйце. Як слід вимісіть начинку і наповніть нею підготовлені перці.

У широку каструлю покладіть лавровий лист, можна додати кілька горошин чорного перцю. Влийте 1 – 2 ложки рослинної олії. Викладіть начинені фаршем перці, залийте киплячою водою, щоб вона на 1 см не доходив до верху перців. Поставте на середній вогонь.

Коли вода в каструлі закипить, додайте томатну пасту. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте фарширований болгарський перець близько 40 хвилин до повної готовності рису.

Подавайте до столу в гарячому вигляді, посипавши рубаною зеленню і полив сметаною або майонезом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

Приготуйте також напій за рецептом онколога. Лікар рекомендує пити його на сніданок, щоб захистити свій організм від хвороб.