Today.ua

Як працюватиме міський та міжміський транспорт, розповів Криклій

Питання про те, як буде працювати громадський транспорт, міського та міжміського сполучення , розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Глава Міністерства інфраструктури в ефірі одного з українських телеканалів зазначив, що на відміну від весняного карантину, коли зупиняли рух будь-якого громадського транспорту, зараз в уряді розглядають зовсім інші плани.

Владислав Криклій зазначив, що в країнах Європейського союзу, в яких було введено локдаун, транспорт не зупиняли. Якщо влада України ухвалить рішення оголосити в Україні локдаун, то, за прикладом європейських держав, швидше за все, міський та міжміський транспорт зупиняти не будуть. Владислав Криклій зазначив, що він рекомендуватиме, з метою збереження економіки країни, роботу транспорту залишити незмінною на період локдауна. За словами міністра, якщо людині потрібно їхати на роботу, вона повинна мати можливість це зробити. Що стосується інших громадян, то якщо торгові центри та інші заклади будуть закриті, то і необхідність поїздки для них відпадає. Завдяки цьому, автобуси, тролейбуси і трамваї будуть здійснювати рейси напівпорожніми. "Люди будуть пересуватися переважно з бізнес-потреб", - сказав Владислав Криклій.

Міністр інфраструктури зауважив, що обмежувати рух залізничного також не планується.

Нагадаємо, на даний момент в уряді України приймається рішення про введення локдауна по всій території держави через коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ