Today.ua

Коли в Україні потеплішає: прогноз погоди від Укргідрометцентру до початку лютого

Погода в Україні до кінця січня не буде стабільною. На зміну різкого похолодання прийде потепління з опадами, але низькі температури знову повернуться. Начальник відділу метеопрогнозів Гідрометцентру дав чітку картину про те, якою буде погода в країні до початку лютого.

У ніч на 17-е січня в країні зафіксована відмітка до -23 градусів в східному регіоні країни. За словами синоптика з Гідрометцентру Владислава Білика мороз протримається на території України ще кілька днів. Незабаром відбудеться помітне потепління, яке знову змінять низькі температури.

За словами фахівця, на вихідних по всій території країни буде досить холодно - стовпчики термометрів покажуть 15-20 градусів морозу в залежності від регіону. У південних містах буде трохи тепліше - мінус 10-15 градусів, а в північних - стовпчики термометрів опустяться до 22-23 градусів вночі.

Морозна погода буде стояти аж до 21 січня. Відлига настане 25-26 січня. Вночі очікується мінус 1-6 градусів, а вдень близько 0.

Потепління в країні триватиме недовго. Два-три дні буде стояти тепла погода, з ймовірністю опадів у вигляді дощу і мокрого снігу. В кінці січня холод опуститися в основному на східні регіони України. Синоптик зазначає, що стовпчики термометрів можуть досягати -20 градусів на початку лютого.

Нагадаємо, стало відомо, якою буде погода у 2021 році - синоптики дали прогноз за порами року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ