Рецепт маринованих баклажанів в маслі широко використовується в Італії. Тамтешні господині не люблять стояти годинами біля плити, обливаючись потом, тому вони свої заготовки на зиму роблять швидко і без зайвого клопоту. В результаті виходить дуже смачна закуска, яка стане відмінним доповненням до м'ясних і рибних страв.
Мариновані баклажани на зиму
Складові:
- 2 кг баклажанів
- 1 л білого сухого вина
- 300 мл білого винного оцту
- 4 зубчики часнику
- 1 - 2 стручки перцю чилі
- 1 пучок свіжої зелені розмарину і орегано
- Рослинна олія
- Велика кухонна сіль
Спосіб приготування:
Вранці злийте рідину, що виділилася, а шматочки овочів відіжміть. Поставте на плиту велику каструлю, влийте вино і оцет, доведіть до кипіння. Опустіть баклажани в киплячу рідину, варіть на середньому вогні 5 хвилин. Відкиньте на друшляк і гарненько відіжміть.
Скибочки синіх розкладіть по чистим скляним банкам, додайте нарізаний кружальцями часник, гілочки свіжої зелені, перець чилі за смаком. Залийте банки доверху рослинною олією. Закатайте герметично металевими кришками. Зберігайте банки в коморі до півроку.
Смачного!
Якщо захотілося чогось кисленького і ароматного вже зараз, то приготуйте малосольні помідори за простим рецептом.