Today.ua

Мариновані баклажани на зиму: рецепт простої і смачної заготовки

Рецепт маринованих баклажанів в маслі широко використовується в Італії. Тамтешні господині не люблять стояти годинами біля плити, обливаючись потом, тому вони свої заготовки на зиму роблять швидко і без зайвого клопоту. В результаті виходить дуже смачна закуска, яка стане відмінним доповненням до м'ясних і рибних страв.

Мариновані баклажани на зиму

Складові:

Спосіб приготування: Баклажани вимийте і злегка просушіть. Наріжте разом з шкіркою брусочками. Підготуйте велику миску, покладіть в неї шар нарізаних синенькі, посипте сіллю. Потім знову шар баклажанів і сіль і т.д. Накрийте вміст миски відповідної за розміром тарілкою або кришкою, верху покладіть гніт. Залиште на 7 - 8 годин, краще на ніч.

Вранці злийте рідину, що виділилася, а шматочки овочів відіжміть. Поставте на плиту велику каструлю, влийте вино і оцет, доведіть до кипіння. Опустіть баклажани в киплячу рідину, варіть на середньому вогні 5 хвилин. Відкиньте на друшляк і гарненько відіжміть.

Скибочки синіх розкладіть по чистим скляним банкам, додайте нарізаний кружальцями часник, гілочки свіжої зелені, перець чилі за смаком. Залийте банки доверху рослинною олією. Закатайте герметично металевими кришками. Зберігайте банки в коморі до півроку.

Смачного!

Якщо захотілося чогось кисленького і ароматного вже зараз, то приготуйте малосольні помідори за простим рецептом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ