Today.ua

Чи підуть діти у школу в листопаді: в МОН розповіли про подальші плани уряду

З огляду на, що в бюджет на 2021-ий рік вже закладено мільярд гривень на організацію дистанційної освіти в Україні, виникає питання, а що буде з навчанням школярів до кінця поточного року? Адже поки дітей відправили на два тижні канікул, але чого чекати з 1 листопада?

У Міністерстві освіти України розповіли, що найбільше шансів повернутися за шкільні парти у дітей, який вчаться в 1 - 4 класах. Молодші школярі не здатні в силу занадто юного віку займатися самоосвітою будинку.

Що стосується старшокласників, то, як розповів в ефірі одного з українських телеканалів виконуючий обов'язки міністра освіти Сергій Шкарлет, все залежить від епідситуації в країні. Якщо кількість нових випадків зараження коронавірусом піде на спад, то учні 5 - 11 класів теж будуть ходити в школу. Якщо ж друга хвиля коронавіруса накриє всерйоз і надовго, то їм доведеться навчатися на дистанційці. Можливий також варіант, коли всі діти без винятку будуть відправлені на онлайн навчання. Це цілком ймовірно в тому випадку, якщо Україна піде за найгіршим сценарієм. Йдеться про повний локдаун, який повторить події весни 2020 року, в цьому випадку закриються дитячі сади, школи та інші навчальні заклади. Учні будуть відправлені на навчання за дистанційною формою.

За словами Шкарлета, батькам не варто боятися, що їх діти будуть отримувати знання дистанційно. Система освіти вже набагато краще підготовлена, ніж навесні, напрацьовані методики, створені необхідні навчальні матеріали.

Нагадаємо, раніше в Україні вступив в силу новий закон, згідно з яким отримати диплом про освіту можна навіть навчаючись на дистанційній формі. Які ще нові правила прописані в новому законі?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ