Помідори, законсервовані на зиму за цим рецептом, виходять надзвичайно смачними, ароматними і корисними для здоров'я. Готувати їх дуже просто, ніяких складнощів і дорогих продуктів. Зберігати таку консервацію можна до самої весни.
Томати без води і оцту на зиму
Складові:
- 1 кг якісних помідорів
- 2 ст. л. сухий меленої гірчиці
Спосіб приготування:
Для початку підготуйте банки. Їх необхідно вимити з содою, гарненько прополоскати. Далі банки і кришки слід простерилізувати та дати повністю висохнути. Тепер приступаємо безпосередньо до приготування. Помідори вимийте і розкладіть на рушник, щоб просохли. Дуже важливо, щоб жоден томат не був пошкодженим. Ніяких подряпин, вм'ятин і зіпсованих місць. Помідори потрібні тільки ідеально цілі, з непошкодженою щільною шкіркою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
На дно літрової банки насипте 1 ст.л. гірчиці. Далі заповніть ємність томатами до половини обсягу і всипте гірчицю. Покладіть овочі, що залишилися до самого верху. Герметично закатайте ємність металевою кришкою. Потім покладіть на бік, прокотіть по столу, щоб порошок гірчиці рівномірно розподілився по усім помідоркам. Відправте на зберігання в прохолодне і темне місце.
Взимку ви в будь-який момент зможете відкрити баночку практично свіжих томатів, які зберегли всі свої смакові та цілющі властивості. Такі томати можна додавати в салати, прикрашати ними страви або подавати до столу, нарізавши скибочками.
Смачного!
Обов'язково підготуйте на зиму томатний сік. Класичний рецепт улюбленого напою дозволить уникнути зайвих витрат і клопоту на кухні. Все робиться швидко і легко.