Today.ua

Свято 1 жовтня: що обов'язково слід зробити в день пам'яті святої Аріадни

У перший день жовтня Православна церква вшановує пам'ять святої мучениці Аріадни, яка за відмову принести жертву язичницьким богам була віддана жорстоким мукам. Всевишній не залишив мужню жінку, вона залишилася в живих і продовжила несли Слово Боже в світ.

Від народження Аріадна була дочкою рабів, від своїх переслідувачів їй вдалося сховатися в ущелині скелі. За стійкість віри і хоробрість її зарахували до лику святих.

У стародавні часи 1 жовтня бажали зграям відлітаючих на Південь журавлів щасливої дороги і обов'язкового повернення на батьківщину. Крім того, в цей день приступали до збору врожаю шипшини. Стиглі червоні ягідки дбайливо зривали з колючих гілок, а потім сушили, щоб взимку готувати смачні вітамінні відвари від 100 хвороб. Висушений шипшина зберігали у полотняних мішечках в сухому провітрюваному приміщенні, щоб захистити від шкідників і псування.

Народні прикмети

Іменинники 1 жовтня: Олексій, Аріадна, Аркадій, Борис, Веніамін, Володимир, Іван, Іларіон, Ірина, Костянтин, Михайло, Петро, Сергій, Софія.

Дізнайтеся також прогноз погоди для України на жовтень 2020. Синоптики в черговий раз здивували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ