Багато господині знають, що огірки вельми вибагливі овочі. Консервування їх на зиму нерідко обертається повною втратою продукту. Через пару днів після закупорки кришки на банках здуваються, а потім звучить гучне "бум!", законсервовані мариновані огірочки вибухають.
Щоб уникнути подібних проблем, давайте розберемося, чому вибухають банки з огірками і як цьому можна протистояти.
1. Процес бродіння в банку може початися через те, що сама банка, огірки і пряна зелень були неякісно вимиті. Перед консервацією замочіть огірки на пару годин. Потім гарненько вимийте кожен овоч під проточною водою. Банки вимийте з содою.
2. Заливайте банки водою доверху. У ємність з огірками не повинен потрапляти повітря. В іншому випадку, банка вистрілить.
3. Підберіть перевірені багатьма господинями рецептури консервування огірків. Готуйте заготовку чітко дотримуючись вказівок в рецепті. Ні в якому разі не експериментуючи, особливо, якщо ви поки не дуже досвідчений кулінар в даному питанні. Зайва сіль зіпсує смак, недолік спецій призведе до бродіння.
4. Великі салатні огірки не годяться для консервування. Якщо вони потраплять в банку, то така заготовка довго не простоїть. Ретельно відбирайте овочі для маринування і закупорки.
Законсервуйте також на зиму мариновані сливи. Рецепт цієї смачної закуски простий, але результат виходить чудовим.