Серпень - дуже вдалий час приготувати салат з однойменною назвою. Легкий і поживний, багатий вітамінами, смачний і корисний салат "Август" нікого не залишить байдужим. Ваші домашні та гості будуть просити добавки.
Салат "Август": рецепт
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 1 морква
- 200 г картоплі
- 1 цибулина
- 3 яйця
- 3 свіжих огірочка
- 2 зелені цибулі
- 150 г зеленого горошку
- 50 мл майонезу
- 0,5 ч. л. солі
- 1 гілочка кропу
- Перець чорний мелений за смаком
Спосіб приготування:
Молоду моркву, картоплю і яйця зваріть до готовності. Остудіть і очистіть. Наріжте дрібними кубиками.
Лук звільніть від лушпиння, вимийте під проточною водою і наріжте дрібним кубиком або дуже тонкими півкільцями. Складіть подрібнену цибулю в чашку, додайте по 0,25 ч. л. солі і цукру, а також влийте 1 ч.л. оцту. Залийте 0,5 склянки крутого окропу. Через півгодини відкиньте цибулю на сито.
Огірки можна очистити від шкірки, якщо вона груба, потім м'якоть нарізається кубиками. Зелену цибулю очистити від сухих плівок і зів'ялих пір'я, подрібнити ножем і обдати окропом, щоб пішла гіркота.
Підготуйте глибоку миску, складіть в неї нарізані овочі, м'ясо, яйця, додайте зелений горошок без рідини. Посоліть-поперчіть за смаком, заправте майонезом. Перемішайте, викладіть на красиве блюдо, прикрасьте листочками кропу.
Приємного апетиту!
Серпень-сезон овочів. Заготовте на зиму болгарський перець з медом. У вас вийде смачна закуска до м'яса та інших страв.