Today.ua

Салат “Август“: рецепт смачної і простої в приготуванні страви для всієї родини

Серпень - дуже вдалий час приготувати салат з однойменною назвою. Легкий і поживний, багатий вітамінами, смачний і корисний салат "Август" нікого не залишить байдужим. Ваші домашні та гості будуть просити добавки.

Салат "Август": рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Куряче філе відваріть в киплячій злегка підсоленій воді до готовності. Дайте охолонути, не дістаючи з бульйону. Потім відкиньте на друшляк, коли стече зайва волога, наріжте філе кубиками.

Молоду моркву, картоплю і яйця зваріть до готовності. Остудіть і очистіть. Наріжте дрібними кубиками.

Лук звільніть від лушпиння, вимийте під проточною водою і наріжте дрібним кубиком або дуже тонкими півкільцями. Складіть подрібнену цибулю в чашку, додайте по 0,25 ч. л. солі і цукру, а також влийте 1 ч.л. оцту. Залийте 0,5 склянки крутого окропу. Через півгодини відкиньте цибулю на сито.

Огірки можна очистити від шкірки, якщо вона груба, потім м'якоть нарізається кубиками. Зелену цибулю очистити від сухих плівок і зів'ялих пір'я, подрібнити ножем і обдати окропом, щоб пішла гіркота.

Підготуйте глибоку миску, складіть в неї нарізані овочі, м'ясо, яйця, додайте зелений горошок без рідини. Посоліть-поперчіть за смаком, заправте майонезом. Перемішайте, викладіть на красиве блюдо, прикрасьте листочками кропу.

Приємного апетиту!

Серпень-сезон овочів. Заготовте на зиму болгарський перець з медом. У вас вийде смачна закуска до м'яса та інших страв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ