Приготувати соковиті, ніжні, апетитні котлети, навіть строго дотримуючись рецептури, дуже складно. Однак, якщо скористатися секретами шеф-кухарів, то навіть із закритими очима ви будете готувати дивовижно смачні та ароматні котлетки, навіть краще, ніж у вашої бабусі ...
1. Чим більше видів м'яса додано в фарш, тим смачніше вийдуть котлети. Це може бути яловичина, свинина, курка або індичатина, шматочок сала. Завдяки останньому компоненту котлети набувають соковитість.
2. Не перемелюйте м'ясо в однорідну кашу в блендері. Краще пропустіть через м'ясорубку з середньою гратами.
3. Більше двох яєць додавати в м'ясний фарш (на 1 кг) не можна, готова страва буде жорсткою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
4. На 1 кг м'яса необхідно близько 200 г цибулі. Коренеплід пропустіть через м'ясорубку разом з шматочками м'яса.
5. Ідеальна пропорція м'яса і хліба: на 1 кг фаршу беріть 250 г замоченної в молоці хлібної м'якушки.
6. Крім солі і чорного меленого перцю додайте у фарш рубану свіжу зелень (зелений лук, кінза, кріп, петрушка і т.п.). Вийде набагато смачніше. 7. Після замісу фарш необхідно відбити. Це видалить бульбашки повітря з маси, а готові котлети НЕ будуть розвалюватися, придбають щільну, але при цьому ніжну і приємну текстуру.
8. Перед тим, як формувати котлети, дайте фаршу постояти в холодильнику хвилин 30 - 40.
9. Викладайте котлети в розпечене рослинна олія, півхвилини смажте на максимальному вогні, тоді вони покриються скориночкою і сік не витече під час подальшого приготування. Потім вогонь знизьте. Коли перевернете котлети, знову збільшіть вогонь на 30 секунд.
Дізнайтеся також секрети приготування справжнього червоного борщу. Шеф-кухарі поділилися Лайфхак.