Літо, природа, шашлик... Що може бути краще для повноцінного і приємного відпочинку? Тільки безпечний відпочинок, стверджують лікарі. Смажити м'ясо на шампурах в літню спеку – дуже небезпечне заняття, оскільки наслідки можуть бути драматичними. На що звернути увагу, і як убезпечити себе і близьких, розповіли медики.
Деякі види м'яса в період літньої спеки не варто маринувати і смажити на вугіллі. Насамперед, слід відмовитися від шашлику з курки. У цьому виді м'яса дуже швидко розмножується сальмонела, небезпечна бактерія може зіпсувати відпочинок і надовго відправити вас на лікарняне ліжко.
Патогенні бактерії і мікроорганізми можуть з'явитися і в інших видах м'яса, особливо, якщо неправильно їх вибирати і готувати.
Так, плануючи поїздку за місто на шашлик, купуйте баранину, яловичину або свинину виключно в магазині або на спеціалізованому ринку, де за якістю продукції ретельно стежать.
Популярні зараз
Зеленський зробив заяву про втрати ЗСУ у війні з Росією
Українців, які отримають “1000 грн Зеленського“ за кордоном, змусять повернути гроші
Зеленський готовий запросити Росію на другий Саміт миру
Десятки тисяч українських домогосподарств отримають грошову допомогу від ЄС
Маринуйте свіже м'ясо для шашлику відразу ж після приходу додому. Не давайте йому постояти жодної зайвої хвилини. Залиште м'ясо маринуватися в холодильнику. Транспортувати до місця пікніка продукт слід в спеціальній сумці-холодильнику.
Смажте м'ясо так, щоб шашлик не вийшов, як багато хто любить, «з кров'ю». Їсти такий продукт не можна ні в якому разі. Шашлик повинен бути якісно просмажений.
Нагадаємо, з настанням сезону динь збільшується число людей з харчовими отруєннями. Мало хто знає, що причиною може бути саме соковитий фрукт, який не можна запивати водою і змішувати з іншими продуктами. Як правильно їсти диню, щоб вона приносила лише користь?