Today.ua

Сухе варення з яблук: рецепт незвичайної заготовки на зиму, яка замінить цукерки

Це незвичайний, але дуже смачний спосіб консервування яблук на зиму. Готується таке варення дуже просто і швидко. Вам не доведеться годинами варити його на плиті, ретельно знімаючи піну і без кінця помішувати, щоб не пригоріло.

Сухе яблучне варення взагалі варити не треба. Для його приготування вам знадобиться трохи цукру і мелена кориця. А також духовка і деко.

Сухе варення з яблук з корицею

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Яблука гарненько вимийте і дайте просохнути. Потім гострим ножем розріжте кожен плід на 8 – 12 тоненьких скибочок.

Складіть скибочки в глибоку чисту миску. Зверху присипте корицею, лимонною кислотою і 50 грамами цукру. Ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок був покритий цукрово-коричною сумішшю.

Рівномірно розподіліть яблучні дольки щільним шаром на деку. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25 – 35 хвилин. Потім вийміть деко з яблуками з духовки і дайте повністю охолонути.

Візьміть чистий лист, застеліть його листами пекарського паперу, зверху розрівняйте цукор. Розкладіть остиглі яблучні дольки і накрийте складеною в два шари марлею, щоб у ваше сухе варення не потрапили пил, сміття і комахи.

Залиште яблука сушитися на відкритому повітрі на 2 - 3 дні. Добре підсохлі часточки складіть у чисті сухі скляні банки, щільно закрийте, зберігайте при кімнатній температурі, в сухому та темному місці.

Приємного апетиту!

Дізнайтеся також, як правильно заморозити на зиму кабачки. Прості поради допоможуть зберегти в овочі всі вітаміни і ніжний смак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ