Якщо правильно заморозити на зиму запас кабачків, то в холодну пору року ви зможете значно урізноманітнити раціон, заощадити гроші на продуктах харчування і забезпечити свою сім'ю смачними і насиченими вітамінами стравами. Як же правильно заморожувати кабачки?
Ті, хто вже заморожував на зиму кабачки, знають, що після розморожування овоч втрачає свої ніжні смакові якості, стає гумовим і сухим після приготування. Щоб цього не сталося, перед тим, як відправити нарізані кубиками або скибочками кабачки слід бланшувати. Для цього покладіть подрібнений овоч в глибоку каструлю і залийте окропом на 3 – 4 хвилини. Відкиньте на друшляк і дайте стекти воді, після цього розкладіть скибочки кабачка на паперових рушниках, щоб стекла зайва волога і продукт повністю охолов.
Тепер можна переходити безпосередньо до заморожування. Розкладіть остиглі кабачки по чистим пакетам або в пластикові контейнери з кришками, так, щоб однієї порції вистачило на приготування однієї страви. Укладіть на полиці морозилки.
Для заморожування вибирайте молоді кабачки зі світлою шкірою, відмінно переносять зберігання при низьких температурах і схожі на літаючі тарілки інопланетян патисони.
Популярні зараз
В Україні почали офіційно обговорювати реформу пенсійної системи
Названо найдешевші в обслуговуванні та ремонті автомобілі
Українці без “Дії“ можуть отримати “тисячу Зеленського“ через банки
В Україні банки домовилися запровадити ліміти на перекази з картки на картку
До речі, заморожувати можна не тільки овочеві суміші, які будуть використані в якості смачного і корисного інгредієнта, але і повністю готові страви. Наприклад, ви можете до обіду або вечері приготувати фарширований перець з рисом та курячим м'ясом. Частину перців зварити відразу, а решту відправити у морозильну камеру. В результаті, у вас завжди буде можливість швидко нагодувати сім'ю або гостей смачною і ароматною стравою.