Смачний, ніжний і легкий десерт сподобається дорослим і дітям. Навіть тим, хто на дієті, не забороняється з'їсти по шматочку сирного пирога з абрикосами. У цих ласощах майже немає жиру і не дуже багато цукру. Ну а сир і абрикоси зміцнять імунітет, покращать обмін речовин і піднімуть настрій.
Сирний пиріг з абрикосами: рецепт
Інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 1 стакан молока
- 0,5 склянки цукру
- 0,5 склянки рафінованої соняшникової олії
- 2 яйця
- 1 пачка розпушувача
- 2 ст. л. какао
Для начинки:
- 1 кг абрикос
- 500 г кисломолочного сиру
- 3 яйця
- 1 пачка ванільного пудингу
- 50 г вершкового масла
- 4 ст. л. цукру
- Молоко
Спосіб приготування:
У глибоку миску просійте борошно, какао і розпушувач, перемішайте.
Яєчно-масляну суміш перелийте до сухих інгредієнтів для тіста і добре перемішайте до однорідності.
Тепер займемося приготуванням начинки. Абрикоси вимити, розділіть на половинки і видалити кісточки. Розм'якшене вершкове масло ретельно розітріть з 1 ст. л. цукру. До масла додайте яйця та інший цукор, збийте міксером до однорідності.
Сир розітріть з ванільним пудингом, перекладіть в ємність до яєчної суміші. Ще раз збийте міксером. Якщо начинка вийшла занадто щільною, то влийте трохи молока. Консистенції тіста і начинки повинні бути приблизно однаковими.
Форму застелити папером для випічки. Вилийте половину тесту, розрівняти лопаткою або ложкою. Зверху викладіть сирну начинку, розрівняти. Потім розкладіть половинки абрикосів і залийте залишилися тестом.
Випікайте сирний пиріг з абрикосами при температурі 180 градусів близько 45 - 60 хвилин. Готовність перевірте сухою дерев'яною зубочисткою. Якщо на паличці залишилися частинки рідкого тіста, тоді знизьте температуру до 170 градусів і печіть ще хвилин 10 – 15 до повної готовності десерту.
Дайте готовому пирогу повністю охолонути у формі, потім вийміть його на велике блюдо і посипте цукровою пудрою.
Приємного апетиту!
Приготуйте до обіду чи вечері фарширований перець з рисом та курячим м'ясом. Блюдо готується дуже швидко, виходить смачним, ароматним і дуже корисним.