Today.ua

Сирний пиріг з абрикосами: рецепт смачного і легкого десерту

Смачний, ніжний і легкий десерт сподобається дорослим і дітям. Навіть тим, хто на дієті, не забороняється з'їсти по шматочку сирного пирога з абрикосами. У цих ласощах майже немає жиру і не дуже багато цукру. Ну а сир і абрикоси зміцнять імунітет, покращать обмін речовин і піднімуть настрій.

Сирний пиріг з абрикосами: рецепт

Інгредієнти:

Для начинки:

Спосіб приготування:

У глибоку миску просійте борошно, какао і розпушувач, перемішайте.

В окремій ємності збийте яйця з цукром до стану світлої піни. Влийте до яєць соняшникова олія без запаху і молоко. Перемішайте.

Яєчно-масляну суміш перелийте до сухих інгредієнтів для тіста і добре перемішайте до однорідності.

Тепер займемося приготуванням начинки. Абрикоси вимити, розділіть на половинки і видалити кісточки. Розм'якшене вершкове масло ретельно розітріть з 1 ст. л. цукру. До масла додайте яйця та інший цукор, збийте міксером до однорідності.

Сир розітріть з ванільним пудингом, перекладіть в ємність до яєчної суміші. Ще раз збийте міксером. Якщо начинка вийшла занадто щільною, то влийте трохи молока. Консистенції тіста і начинки повинні бути приблизно однаковими.

Форму застелити папером для випічки. Вилийте половину тесту, розрівняти лопаткою або ложкою. Зверху викладіть сирну начинку, розрівняти. Потім розкладіть половинки абрикосів і залийте залишилися тестом.

Випікайте сирний пиріг з абрикосами при температурі 180 градусів близько 45 - 60 хвилин. Готовність перевірте сухою дерев'яною зубочисткою. Якщо на паличці залишилися частинки рідкого тіста, тоді знизьте температуру до 170 градусів і печіть ще хвилин 10 – 15 до повної готовності десерту.

Дайте готовому пирогу повністю охолонути у формі, потім вийміть його на велике блюдо і посипте цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

Приготуйте до обіду чи вечері фарширований перець з рисом та курячим м'ясом. Блюдо готується дуже швидко, виходить смачним, ароматним і дуже корисним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ