Today.ua

Варення з персиків з апельсинами: смачний і корисний десерт на зиму

Серпень - час заготовок на зиму. У холодну пору року дуже важливо, щоб в меню були багаті вітамінами і клітковиною продукти. Варення з персиків зі смаком апельсинів стане кращою заміною напханих «хімією» шоколадних паст і штучних джемів.

Варення з персиків з апельсином виходить яскравим і ароматним. Його можна використовувати як соус до млинців і оладок, намазку на бутерброди або в якості начинки до випічки.

Персикове варення з апельсином

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Персики вимити, очистити від шкірки. Кожен плід розрізати навпіл і видалити кісточку. Нарізати невеликими скибочками.

Цитрус обдати окропом і гарненько вимити, витерти насухо. Зняти з апельсина за допомогою спеціальної терки цедру. Потім очистити часточки від плівок і насіння, нарізати невеликими шматочками.

У каструлю з товстим дном скласти підготовлені фрукти, додати цедру і цукор. Перемішати і залишити на годину, щоб персики і апельсин пустили сік.

Включити максимальний вогонь, швидко довести до кипіння. Далі вогонь слід зменшити до мінімального. Варити до готовності помішуючи 35 – 45 хвилин. Розлити кипляче варення по чистим і сухим банкам. Герметично закупорити, розставити на підлозі кришками вниз. Укутати теплою ковдрою і дочекатися повного охолодження. Зберігати в темному, прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Не пройдіть повз ще одного чудового рецептика. Консервовані мариновані сливи - це чудова закуска, божественний смак якої оцінять навіть найвибагливіші гурмани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ