Кабачковий торт з помідорами: рецепт святкової літньої страви нашвидкуруч

Автор: Лобанова Єлизавета

Влітку накрити святковий стіл набагато простіше, ніж холодною зимою. У розпал сезону овочів і фруктів можна приготувати безліч різноманітних страв, причому за короткий час. Якщо ви любите кабачки, але не знаєте, як їх смачно і оригінально подати, тоді наш рецепт вам припаде до душі. Смачний кабачковий торт з помідорами не залишить байдужими навіть тих, хто раніше не відчував особливої любові до цього овочу.

Кабачковий торт з помідорами: рецепт святкової літньої страви нашвидкуруч - today.ua

Кабачковий торт з помідорами

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г кабачків
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. борошна
  • 0,5 ч. л. солі
  • рослинна олія

Для начинки:

Популярні зараз

Леся Нікітюк вперше показала свого коханого: що відомо про бойфренда телезірки

Коломойський у новому іміджі з'явився на засіданні суду: у Мережі обговорюють лисину олігарха

У сервісних центрах МВС утворився дефіцит талонів на практичний іспит

Українців з відстрочкою від мобілізації по догляду за хворим також можуть призвати до ЗСУ

  • 5 ст. л. майонезу
  • 3 зубчики часнику
  • 2-3 помідори
  • кріп для прикраси.

Кабачковий торт з помідорами: рецепт святкової літньої страви нашвидкуруч

Спосіб приготування:

Найскладніше в цьому рецепті  - спекти кабачкові млинці. Їх нам знадобиться 5 штук. Щоб вам було простіше, візьміть пательню маленького діаметру (20 см). Кабачкові млинці великого діаметру складно перевертати, оскільки вони можуть порватися.

Щоб приготувати тісто для млинців, кабачки потрібно натерти на крупній тертці. Додайте 0,5 ч. л. солі, перемішайте, залиште на 10 хвилин. Злийте зайву рідину з кабачків, вбийте в тісто 2 яйця, додайте 3 ст.л. борошна. Перемішайте ретельно ще раз. Тісто готове.

Перед смаженням нагрійте сковороду з 1 ч.л. масла, розмажте його лопаткою по дну і бортах. Викладайте кабачкову масу в середину сковороди, потім тильною стороною столової ложки розподіляйте масу по дну, так щоб вийшов млинець рівномірної товщини. Смажити кабачковий млинець необхідно 2-3 хвилини на кожній стороні.

Поки млинці стинуть, приготуємо начинку. Видавіть в майонез 3 зубчики часнику. Помідори наріжте тонкими скибочками, кріп подрібніть.

Тепер викладаємо шарами наш торт. Кожен млинець кладемо на блюдо, змащуємо його майонезом з часником. Зверху викладаємо помідори. Так промазуємо майонезом і укладаємо помідорами все коржі. Останній кабачковий корж змащуємо майонезом і посипаємо кропом. Прикрасити кабачковий торт можна половинками помідорів чері.

Поставте страву на пару годин в холодильник, а перед подачею порційно наріжте.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати смачну літню закуску з баклажанів в лимонно-медовому соусі.