Today.ua

Суд пом'якшив вирок актору Михайлу Єфремову, який влаштував смертельну ДТП

Мосміськсуд пом'якшив вирок Михайлу Єфремову, ухвалений 8 вересня Пресненським судом Москви за смертельну ДТП, яку актор скоїв у стані алкогольно-наркотичного сп'яніння.

Нагадаємо, йдеться про ДТП, скоєну в червні цього року в районі Смоленської площі у Москві. Позашляховик Єфремова тоді вискочив на зустрічну смугу руху і протаранив фургончик, яким розвозив їжу 57-річний водій Сергій Захаров. В результаті водій фургона загинув.

Пресненський суд Москви визнав вину Єфремова і засудив його до 8 років позбавлення волі в колонії загального режиму. Незабаром після цього сам актор і його нові адвокати (від послуг колишнього адвоката Ельмана Пашаєва актор відмовився після вердикту суду) вирішили оскаржити вирок. Вони подали апеляційні заяви на перегляд справи.

До перегляду справи адвокати актора встигли переказати на рахунки потерпілих (законної дружини, молодшого сина і старшого брата загиблого) по 800 тисяч рублів. Крім того, актор заявив, що добровільно виплатить матеріальну компенсацію цивільній дружині загиблого водія і його старенькій матері, які не були визнані судом потерпілими.

Все це було враховано судом, і Феміда визнала можливим пом'якшити акторові вирок із 8-річного терміну ув'язнення до 7 з половиною років.

Звичайно, це не те пом'якшення, на яке розраховували адвокати Єфремова і сам актор. В їхніх апеляційних заявах йшлося про пом'якшення покарання "до меж, не пов'язаних із позбавленням волі". Однак апеляційний суд не визнав за можливе позбавити Єфремова від реальної відсидки.

Адвокат потерпілих Олександр Добровінський і самі потерпілі сказали, що згодні з таким рішенням суду. У свою чергу, сам актор і його адвокати заявили, що використають усі наявні можливості для пом'якшення вироку. Адвокат актора Володимир Васильєв пообіцяв, що оскаржить цей вирок у касаційній інстанції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ