Today.ua

У грудні в Україні через коронавірус буде повний локдаун: мер Івано-Франківська розкрив плани уряду

Коронавірус стане причиною повного локдауну в Україні вже у грудні. Уряд розглядає дві дати відправлення країни на повний карантин. Все буде залежати від того, якими темпами просуватиметься епідемія коронавірусу. Про це розповів у своєму Facebook мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, посилаючись на підсумки спілкування мерів міст із прем'єр-міністром.

Якщо збережеться нинішня тенденція майже щоденного приросту статистики захворюваності, то локдауна не уникнути. Якщо ж темпи поширення COVID-19 вдасться стримати, то може й обійдеться.

Івано-Франківський міський голова також розповів, що в ході онлайн-спілкування прем'єра з мерами йшлося про дотримання карантину вихідного дня. Незважаючи на бунти в регіонах, він все одно буде. Це - єдиний захід, який може відвернути або хоча би стримати повний локдаун.

"Крім того, навіть висловлено думку ..., що це планова підготовка до повного локдауну в нашій країні. Звучали різні дати, що локдаун в песимістичному варіанті буде введений з 10 - 15 грудня, в оптимістичному - 20 - 25 грудня на кілька тижнів", - розповів Марцінків.

Звичайно, якщо це станеться, то багатьом підприємцям просто не вижити.

"Якщо локдаун буде введений, це буде катастрофа для малого і середнього бізнесу", - висловив свою думку мер.

Він також додав, що мери і глава Кабміну вирішили щотижня зустрічатися, щоб обмінюватися інформацією та оперативно реагувати на виклики епідемії.

Нагадаємо, напередодні в Кабміні заявили, що карантин вихідного дня, який запроваджено до 30 листопада, можуть продовжити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ