Today.ua

Єфремов в тюрмі: стало відомо, ким буде працювати актор в колонії – «і швець, і жнець»

Михайло Єфремов, який засуджений за смертельну ДТП, яку він скоїв, до семи з половиною років позбавлення волі, відбуватиме покарання у виправній колонії № 4, розташованій у Білгородській області.

Нагадаємо, актор Михайло Єфремов став винуватцем смертельної ДТП, що сталася 8 червня нинішнього року у Москві. Його позашляховик вилетів на зустрічну смугу руху і зіткнувся з фургончиком, що розвозив їжу на замовлення. 58-річного водія фургона Сергія Захарова встигли забрати в лікарню живим, проте до ранку наступного дня він помер через отримані травми.

Феміда засудила Михайла Єфремова до 8 років ув'язнення. Потім апеляційний суд при перегляді справи зменшив термін покарання до семи з половиною років. І ось тепер, після двомісячного утримання в Московському СІЗО, актора відправили до Білгородської колонії - ВК-4.

Зараз він проходить двотижневий карантин в Білгородському СІЗО, а після закінчення 14-денного строку його вже відправлять до місця призначення. Звичайно, Єфремов усе ще сподівається, що його адвокати виклопочуть йому м'якше покарання. Вони подали касацію на вирок суду. Але поки усе це триватиме, він відбуватиме покарання в колонії.

Втім, навіть якщо вирок залишать у силі, Михайло Єфремов може претендувати на зменшення терміну ув'язнення після того, як відбуде половину покарання. Тобто через 3 роки і 9 місяців ув'язнення він має право просити про помилування.

Але при цьому є одна обов'язкова умова: засуджений має працювати. І хоча при колонії є місцевий клуб для ув'язнених, влаштуватися там лише в ролі масовика-витівника при клубі не вийде. Ув'язнений повинен опанувати якесь ремесло і працювати. Вибір професій тут невеликий: можеш працювати або за швейною машиною, або пекарем. У колонії шиють медичні костюми, печуть хліб і виробляють пральний порошок. Тобто, Єфремову доведеться навчитися або на пекаря, або на шевця.

Про колонію, яка готова його прийняти, відомо, що ув'язнені там живуть у бараках по 20-30 чоловік, працюють, на дозвіллі можуть позайматися в спортзалі, взяти участь у самодіяльності, подивитися телевізор.

Нагадаємо, адвокат Ельман Пашаєв, який до недавнього часу був захисником Єфремова, обіцяв акторові виправдувальний вирок. Однак суд вирішив інакше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ