Today.ua

Школи на карантині: що змінилося в навчанні з 1 вересня, і чому багато закладів почали закриватися

Новий навчальний рік розпочався два дні тому, а українські школи вже починають закриватися. Ще 1 вересня через коронавірус у викладачів закрили столичну школу №240, на наступний день COVID-19 був підтверджений у одного з учнів бердянської школи №4, через що весь клас відправили на двотижневий карантин. У середу, 3 вересня, стало відомо про те, що середню школу №2 міста Василькова також закрили на карантин через хворобу одного з вчителів.

За словами екс-головного санітарного лікаря України Святослава Протаса, школи є потенційно небезпечними "розсадниками" коронавіруса. Проконтролювати як учні носять маски і чи носять взагалі, чи миють вони руки і чи дотримуються безпечної дистанції вчителі просто фізично навряд чи зможуть.

З нового навчального року МОЗ розробило нові карантинні правила для шкіл, які вчителі та діти зобов'язані дотримуватися. Маски, антисептики, вимірювання температури, "ходіння по мітках" в коридорах, постійні провітрювання приміщень ... Навчальний процес розділили на зміни, діти навчатимуться невеликими групами тиждень через тиждень, або день через день, частину занять деякі школи проводитимуть на вулиці, а частину - дистанційно. Всі ці заходи повинні вберегти здоров'я учасників освітнього процесу. Однак, у багатьох шкіл виникають проблеми через те, що вони не мають найнеобхіднішого і змушені закуповувати ті ж маски і антисептики за батьківський рахунок. Учні, в чиїх класах будуть виявлені хворі СOVID-19, автоматичні будуть переведені на 2-тижневе дистанційне навчання. Після цього, здавши аналіз на коронавірус, вони знову зможуть повернутися за парти.

Раніше повідомлялося, що українських школярів відправлять на вимушені канікули вже в жовтні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ