Today.ua

Шоколад може бути небезпечний для здоров'я: у чому головна загроза

Шоколад не тільки смачний, але і корисний продукт, який наділений безліччю властивостей. Він покращує пам'ять, уповільнює старіння клітин, захищає шкіру від сонця і запобігає серцево-судинним захворюванням. Йдеться про чорний шоколад, в якому відсоток вмісту какао найвищий. Але незважаючи на всю свою користь, деякі люди повинні відмовитися від шоколаду у зв'язку з певними протипоказаннями. Ми розповімо вам, про кого йде мова.

Через високий відсоток какао, що міститься в чорному шоколаді, він строго заборонений жінкам, які годують дітей материнським молоком, а також дітям до 3 років.

У чорному шоколаді більше калорій, ніж у молочному або білому, де є цукор і молоко. Не всі про це знають. Тому під час схуднення включати шоколад в свій раціон не варто. У 100 грамах чорного шоколаду (мінімум 35% какао і 55-65% цукру) міститься 550 калорій, що чимало.

Шоколад також містить речовину теобромін, схожу за властивостями на кофеїн. Вона стимулює дію на центральну нервову систему, тому занадто емоційно збудженим людям, гіперактивним дітям і людям з іншими, нехай навіть невеликими психічними відхиленнями, шоколад буде некорисний. З цієї ж причини шоколад не повинен входити в раціон людей, схильних до безсоння.

Щоб не піддатися збуджуючому впливу шоколаду, їжте його у першій половині дня або одразу після обіду. Тоді і зайві калорії до вечора витратяться, і вночі міцно спати будете.

Людям з каменями в нирках або подагрою від шоколаду краще відмовитися, так як він містить оксалати. Діабетикам потрібно звертати увагу на кількість цукру в шоколаді. Чим вище рівень вмісту какао, тим нижче концентрація цукру.

Раніше медики назвали солодощі, які корисно їсти діабетикам, незважаючи на вміст у них цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ