Today.ua

Синоптики розповіли про погоду в другій половині осені

Перша половина осені в Україні була теплою, і синоптики передбачають таку тенденцію і далі. В Україні відбувається зсув сезонів, тому літо затрималося до кінця вересня, і навіть сьогодні, 12 жовтня, температура повітря місцями підвищиться до +20 градусів, що не характерно для жовтня. Синоптики розповіли, якою буде погода у другій половині осені.

За словами заступника директора Укргідрометцентру Анатолія Прокопенка, в середині жовтня найтепліше буде на Півдні та Закарпатті. На інших територіях до кінця місяця буде поступово холоднішати. Середньодобова температура повітря не буде підвищуватися вище +8 ... +10 градусів. Опади до кінця жовтня також будуть в межах норми. Якщо в першій половині місяця дощів практично не було, то в другій половині жовтня в більшості областей України регулярно очікуються дощі.

З 21 жовтня синоптики прогнозують перші нічні заморозки. Похолодання буде плавним і почнеться воно з 15 жовтня. З 10 до 25 жовтня вдень стовпчики термометрів ще будуть підніматися місцями до +18 градусів тепла вдень, вночі синоптики передають від +4 до +8 градусів, в деяких центральних областях - до нуля градусів. У листопаді температура почне поступово знижуватися в першій декаді, а після 20 листопада в Україні почнуться дощі зі снігом і місцями мокрий сніг. Температура повітря в перший тиждень листопада буде підніматися до +9 ... +12 градусів, після 7 числа вдень буде не вище +5 ... +10 градусів, в середині місяця стовпчики термометрів опустяться до -1 ... -3 градусів.

Раніше повідомлялося, що на Кіріака Відлюдника 12 жовтня наші предки чекали на перший сніг, але якщо грибів в лісі було мало, тоді сніг був нескоро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ