Варення-желе з червоної смородини на зиму: простий рецепт вітамінних ласощів

Автор: Лобанова Єлизавета

Для приготування джемів і варення на зиму господині часто беруть смородину, однак, частіше чомусь використовують чорні ягоди, а не червоні. Досвідчені кухарі переконують, що варення виходить смачніше саме з червоної смородини. Рецептів його приготування існує безліч, однак, представляємо до вашої уваги оригінальний і простий варіант ягідного варення від ведучої "Ревізора" Юлії Панкової, яке за смаком і консистенцією нагадує і джем, і желе.

Варення-желе з червоної смородини на зиму: простий рецепт вітамінних ласощів - today.ua

Варення-джем з червоної смородини

Інгредієнти:

  • Смородина - 1кг
  • Цукор - 1,25 кг

Варення-желе з червоної смородини на зиму: простий рецепт вітамінних ласощів Спосіб приготування:

Спочатку розімніть червону смородину, додайте до неї воду. Закип'ятіть ягоду на повільному вогні.

Популярні зараз

Названо українські міста, які планує захопити Путін

Росіяни не відмовилися від своїх планів щодо виходу на українське узбережжя, - ВМС

Нові правила вручення повісток: кого з чоловіків першочергово викличуть до ТЦК

Українців зобов'язали сплатити податки на квартири та будинки: у ДПС назвали суми

Процідіть гущу через марлю і добре відіжміть сік.

У смородиновий сік всипте цукор і варіть на сильному вогні 30 хвилин (з моменту закипання).

Після цього влийте ложку соку на тарілку. Якщо сік через 10 хвилин згуститься, значить желе готове, якщо ж сік залишиться рідким, то потрібно продовжувати варити.

Смородинове варення-желе має бути за консистенцією таке саме, як звичайне желе з желатином.

Готове желе охолодіть і перекладіть в банки. Подавати варення можна як начинку до будь-якої випічки, млинців і просто до чаю.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати оригінальне варення з персиків зі смаком апельсинів.