Виноград корисний не всім: що відбувається з організмом після вживання фрукта

Автор: Лобанова Єлизавета

Влітку саме час наситити свій організм корисними вітамінами, що містяться в овочах і фруктах. Одним з джерел корисних мікроелементів є виноград. У ньому містяться вітаміни С, А, Н, К, Р, РР, групи В, залізо, натрій, фосфор, кальцій, фтор, бор та інші корисні речовини. Однак, з вживанням винограду слід бути обережним, так як деяким людям він протипоказаний.

Виноград корисний не всім: що відбувається з організмом після вживання фрукта  - today.ua

Виноград приносить більше користі, ніж шкоди. Він позитивно впливає на роботу нирок, органів дихання, знижує ризик виникнення онкологічних захворювань, нормалізує рівень гемоглобіну в крові, сприяє усуненню захворювань грибкового походження, уповільнює старіння, а виноградний сік до того ж чудово бореться з мігренню.

Серед протипоказань до вживання винограду - виразкова хвороба шлунка, діарея, цукровий діабет, ожиріння, гіпертонія, цироз печінки, карієс і стоматит. Не рекомендується вживати виноград вагітним жінкам і людям з алергією.

Виноград корисний не всім: що відбувається з організмом після вживання фрукта

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

У Верховній Раді вирішили, що відшкодування сім'ям загиблих українських громадян буде платити РФ

Виноград не можна вживати разом із сирим молоком, сирими фруктами і овочами, з жирною їжею, мінеральною водою і спиртними напоями. Такі поєднання продуктів підвищують ризик розладу шлунково-кишкового тракту.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Людям із зайвою вагою потрібно вибирати менш солодкі сорти, так як вміст цукру у винограді в цілому досить високий. Однак, деякі практикують виноградні дієти і з'їдають за день до 1,5 кг винограду. У будь-якому випадку, без згоди лікаря на такі експерименти йти не варто.

Раніше повідомлялося, чому диню шкідливо запивати водою і вживати після їжі.