У розпал сезону потрібно їсти свіжі сезонні фрукти і овочі, однак, заготовки на зиму все ж потрібно робити. Крім звичних всім маринованих огірків, помідорів, варення з малини і смородини, ми пропонуємо вам приготувати смачні і корисні мариновані сливи. Це чудова закуска до м'яса і будь-якого гарніру, від якої ваші близькі та гості будуть у захваті.
Коли ви взимку відкриєте баночку з цими сливами, то ні разу не пошкодуєте, що витратили час на приготування. Процес досить трудомісткий, але заради такої смакоти можна витратити кілька годин!
Для приготування маринованих слив вам знадобляться такі інгредієнти:
- сливи - 3 кг
- цукор - 1.2 кг
- оцет 9% - 250 мл
- гвоздика - 10 горошин
- перець - 10 горошин
- лавровий лист - 4 шт.
- кориця - 1 ч. л.
Покроковий рецепт:
Для початку промийте і просушіть сливи. Акуратно проколіть кожну сливу виделкою так, щоб вилка торкнулася кісточки.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Готуємо маринад. Для цього змішуємо всі інгредієнти, крім кориці. Ставимо маринад на маленький вогонь і доводимо до кипіння.
Заливаємо маринадом сливи, накриваємо посуд рушником і ставимо настоюватися на ніч.
На наступний день маринад переливаємо в каструлю (без слив), знову доводимо до кипіння і заливаємо їм сливи. Залишаємо сливи настоювати 12 годин.
Через 12 годин знову потрібно злити маринад, додати в нього корицю і довести до кипіння.
Варимо наші сливи 5 хвилин на повільному вогні, потім розкладаємо по банках, заливаємо маринадом і закатуємо кришками. Коли банки охолонуть, їх можна зберігати в холодильнику.
Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати смачну заправку для борщу, яка взимку заощадить вам час на кухні. Вам достатньо буде висипати вміст банки в каструлю з вареною картоплею і м'ясом, і борщ буде практично готовий.