Як замаринувати смачні огірки за 5 хвилин: виходять хрусткі і соковиті

Автор: Лобанова Єлизавета

Влітку всі господині намагаються встигнути зробити заготовки на зиму, щоб в холодну пору року було чим поласувати й почастувати гостей. Часу у сучасних жінок не так багато, тому в хід йдуть рецепти, на приготування яких йде мінімум часу. Якщо ви хочете замаринувати смачні огірки, які можна буде подавати до м'яса і будь-якого гарніру, тоді пропонуємо вам простий рецепт.

Як замаринувати смачні огірки за 5 хвилин: виходять хрусткі і соковиті  - today.ua

Огірочки виходять хрусткі, пікантні і дуже соковиті. Приготування закуски у вас займе не більше 5 хвилин.

Необхідні інгредієнти:

  • Свіжі огірки — 500 г,
  • подрібнений кріп — 2 ст. л.
  • часник — 3 зубчики,
  • сіль — 1 ч. л.,
  • перець червоний пекучий — 0,5 ч. л.,
  • гірчиця (діжонська) — 1 ст. л.,
  • мед - одна неповна столова ложка,
  • оцет (9%) — 2 ч. л.,
  • олія рослинна — 25 мл,
  • вода (кип'ячена, холодна) — 25 мл

Як замаринувати смачні огірки за 5 хвилин: виходять хрусткі і соковиті

Вимиті огірки наріжте кружечками товщиною до 1 см, додайте подрібнений кріп, подрібнений часник, сіль, гострий перець, гірчицю, мед, оцет, олію і воду. Добре перемішайте всі інгредієнти і залиште огірки постояти при кімнатній температурі на 1,5 - 2 години. За цей час 1-2 рази перемішайте огірки в маринаді, а потім охолодіть в холодильнику. Закуска готова. Зберігайте огірки у банці та подавайте до столу при нагоді.

Популярні зараз

Померла актриса Тері Гарр, відома ролями у серіалі “Друзі“ та фільмі “Тутсі“

У сервісних центрах МВС стане більше екзаменаторів із практичного іспиту на отримання водійських прав

Олена Зеленська розповіла про знайомство та початок відносин з майбутнім президентом України

У Польщі виник дефіцит працівників: названо вакансії та зарплати для українських біженців

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, як правильно заморозити кабачки на зиму, щоб у них збереглися вітаміни і ніжний смак.