Влітку всі господині намагаються встигнути зробити заготовки на зиму, щоб в холодну пору року було чим поласувати й почастувати гостей. Часу у сучасних жінок не так багато, тому в хід йдуть рецепти, на приготування яких йде мінімум часу. Якщо ви хочете замаринувати смачні огірки, які можна буде подавати до м'яса і будь-якого гарніру, тоді пропонуємо вам простий рецепт.
Огірочки виходять хрусткі, пікантні і дуже соковиті. Приготування закуски у вас займе не більше 5 хвилин.
Необхідні інгредієнти:
- Свіжі огірки — 500 г,
- подрібнений кріп — 2 ст. л.
- часник — 3 зубчики,
- сіль — 1 ч. л.,
- перець червоний пекучий — 0,5 ч. л.,
- гірчиця (діжонська) — 1 ст. л.,
- мед - одна неповна столова ложка,
- оцет (9%) — 2 ч. л.,
- олія рослинна — 25 мл,
- вода (кип'ячена, холодна) — 25 мл
Вимиті огірки наріжте кружечками товщиною до 1 см, додайте подрібнений кріп, подрібнений часник, сіль, гострий перець, гірчицю, мед, оцет, олію і воду. Добре перемішайте всі інгредієнти і залиште огірки постояти при кімнатній температурі на 1,5 - 2 години. За цей час 1-2 рази перемішайте огірки в маринаді, а потім охолодіть в холодильнику. Закуска готова. Зберігайте огірки у банці та подавайте до столу при нагоді.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як правильно заморозити кабачки на зиму, щоб у них збереглися вітаміни і ніжний смак.