Розкрито головний секрет приготування квашеної капусти на зиму

Автор: Лобанова Єлизавета

Попереду зима, а значить саме час робити смачні вітамінні заготівки. Квашена капуста - це доступне джерело вітамінів, яких нашому організму так не вистачає в осінньо-зимовий період. Приготувати її не складе для вас особливих труднощів, але щоб страва вдалася, варто знати деякі секрети.

Розкрито головний секрет приготування квашеної капусти на зиму - today.ua

Якщо ви вперше квасите капусту, або маєте негативний попередній досвід, тоді зверніть увагу на наступні нюанси. Якщо у вашій квашеній капусті недостатньо соку, то вона буде темніти. Щоб запобігти цьому процесу, добре утрамбовуйте капусту в банки, не залишаючи повітря.

Більш корисною і дієтичною вийде капуста, приготовлена без додавання цукру і рослинної олії. Така капуста посприяє відновленню внутрішньої мікрофлори, знизить холестерин і глюкозу в крові.

Замість звичайної кухонної солі для інтенсивності смаку можете використовувати рожеву гімалайську сіль, або будь-яку іншу морську сіль.Розкрито головний секрет приготування квашеної капусти на зиму Інгредієнти для приготування квашеної капусти:

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

  • Білокачанна капуста - 6 кг
  • Запашний перець горошком - 10 шт.
  • Лаврове листя - 7-8 шт.
  • Морква -3 шт.
  • Сіль за смаком

Рецепт приготування:

Розріжте капусту на кілька частин і наріжте на спеціальній тертці або вручну.

Моркву помийте, почистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Додайте моркву до капусти і ретельно перемішайте.

Посоліть і ще раз вимішайте капусту, злегка роздавлюючи руками.

Викладіть капусту в велике відро або миску, додайте перець і лаврове листя. Щоб виділявся сік, покладіть марлю на верх посуду, притисніть пресом (дерев'яні дошки, а зверху важку каструлю з водою) і залиште при кімнатній температурі на 3-4 дні.

Кожен день протикайте капусту ножем до дна, щоб виходили гази і квашена капуста не гірчила. Коли капуста буде готова, перекладіть її в банки, закрийте кришками і зберігайте в холодильнику.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, чим корисна капуста для чоловіків і жінок, і як правильно обирати овоч.