Літо та осінь – час страв з овочів. Пропонуємо вам приготувати дивно смачну і незвичайну закуску з баклажанів. Лимонно-медовий соус додасть овочу фантастичний аромат і смак. Таку закуску можна сміливо пропонувати гостям на святковому столі або готувати до сімейної вечері.
Баклажани в лимонно-медовому соусі
Інгредієнти:
- 3 середніх баклажана
- 3 столові ложки меду
- 4 столові ложки лимонного соку
- 3 - 5 зубчиків часнику
- 5 гілочок зелені петрушки
- 5 гілочок зелені кропу
- 1 чайна ложка солі
- 0,25 чайної ложки меленого коріандру
Спосіб приготування:
Баклажани вимити, очистити від шкірки. Викласти на паперові рушники, щоб стекла зайва волога. Підготовлені овочі розрізати уздовж на три частини. Кожну нарізати поперек смужками. Скласти глибоку миску.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Додати до баклажанів сіль, перемішати, накрити миску кришкою і залишити на півгодини. Включити духовку розігріватися до температури 180 градусів.
Баклажани промити під проточною водою, відкинути на друшляк. Дати постояти, щоб повністю стекла вода. Потім обсохлі брусочки овоча перекласти на деко, застелений пергаментним папером, і рівномірно розподілити.
Запікати баклажани протягом 30 хвилин до м'якого стану. У цей час приготувати соус. У сотейник влити мед, підігріти на мінімальному вогні, додати коріандр. Додати проціджений лимонний сік. Перемішати і довести до кипіння. Дати покипіти хвилин десять на слабкому вогні до світло-карамельного кольору.
Зняти з вогню, додати роздавлений часник, щіпку перцю чилі, можна ввести будь-які улюблені спеції за смаком. Проварити кілька хвилин на слабкому вогні.
Баклажани скласти в глибоку тарілку, посипати рубаною зеленню, полити соусом. Поставити в холодильник на 3 години.
Приємного апетиту!
Пропонуємо також замаринувати сливи на зиму. У вас вийде ароматна і смачна закуска до овочевим або м'ясним стравам.