У літню спеку немає нічого кращого, як з'їсти порцію смачного, холодного і освіжаючого морозива. Популярний десерт літа обожнюють дорослі і діти, Хлопчики і дівчатка, чоловіки і жінки. Тільки ось, на жаль, мало хто віддає собі звіт в тому, що дані ласощі не завжди несуть користь нашому організму.
Якщо ви будете зловживати морозивом, балуючи себе стаканчиком або ріжком улюблених ласощів щодня, то будьте готові вже зовсім скоро підбирати одяг на розмір, а то і на два, більше. Морозиво - продукт дуже калорійний.
Солодке молочне ласощі нерідко містить багато жирів і різних добавок. Ударна доза того й іншого приведуть до збоїв в роботі підшлункової залози і всього шлунково-кишкового тракту. Їжте морозиво один-два рази на тиждень, обов'язково в першій половині дня, коли внутрішні органи організму знаходяться в найбільш активному стані.
Варто засвоїти, що охолодитися в літню спеку порцією морозива вам точно не вдасться. Поки ви будете насолоджуватися черговою порцією холодного десерту, вам буде приємно і свіжо, але як тільки ласощі буде з'їдено, організм приступить до його переробки і засвоєння. Ось тут-то почнеться підвищення температури тіла, оскільки розщеплення вуглеводів і жирів вимагає великих енерговитрат.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Саме по собі морозиво навряд чи стане причиною ГРВІ, але тільки в тому випадку, якщо його облизувати, а не заковтувати великими шматками. З'їдене в спеку на вулиці ласощі цілком може стати причиною тонзиліту, оскільки людина намагається морозиво з'їсти швидше, інакше воно почне танути і текти.
До слова, цукор в поєднанні з жиром викликає у людини залежність, йому хочеться знову і знову їсти морозиво. Привіт, зайвим кілограмам і цукрового діабету!.. Не найкращий варіант і фруктовий лід, який різко підвищує рівень цукру в крові.
На Сході морозиво здавна вважали одним з найбільш шкідливих для здоров'я людини продуктів харчування. Справа в тому, що наш організм добре засвоює жири і вуглеводи в теплому стані, а ось в холодному не дуже.
Звичайно ж, ми не закликаємо вам забути про морозиво, але якщо ви не хочете роздобути парочку серйозних недуг, то відмовтеся від бажання зловживати морозивом, їжте його тільки вдома, повільно насолоджуючись кожним шматочком. Ковтати ви повинні тільки теплу солодку рідину, ні в якому разі не крижані шматки.
Ще одна порада: навчіться робити морозиво самостійно. Так ви захистите себе від консервантів, штучних ароматизаторів та іншої «хімії».
Дізнайтеся також, що зміниться у вашому організмі, якщо ви почнете їсти яблука кожен день.