Це незвичайний, але дуже смачний спосіб консервування яблук на зиму. Готується таке варення дуже просто і швидко. Вам не доведеться годинами варити його на плиті, ретельно знімаючи піну і без кінця помішувати, щоб не пригоріло.
Сухе яблучне варення взагалі варити не треба. Для його приготування вам знадобиться трохи цукру і мелена кориця. А також духовка і деко.
Сухе варення з яблук з корицею
Інгредієнти:
- 1 кг яблук
- 300 г цукру
- 1 ст. л. меленої кориці
- 1 чайна ложка лимонної кислоти
Спосіб приготування:
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Яблука гарненько вимийте і дайте просохнути. Потім гострим ножем розріжте кожен плід на 8 – 12 тоненьких скибочок.
Складіть скибочки в глибоку чисту миску. Зверху присипте корицею, лимонною кислотою і 50 грамами цукру. Ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок був покритий цукрово-коричною сумішшю.
Рівномірно розподіліть яблучні дольки щільним шаром на деку. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25 – 35 хвилин. Потім вийміть деко з яблуками з духовки і дайте повністю охолонути.
Візьміть чистий лист, застеліть його листами пекарського паперу, зверху розрівняйте цукор. Розкладіть остиглі яблучні дольки і накрийте складеною в два шари марлею, щоб у ваше сухе варення не потрапили пил, сміття і комахи.
Залиште яблука сушитися на відкритому повітрі на 2 - 3 дні. Добре підсохлі часточки складіть у чисті сухі скляні банки, щільно закрийте, зберігайте при кімнатній температурі, в сухому та темному місці.
Приємного апетиту!
Дізнайтеся також, як правильно заморозити на зиму кабачки. Прості поради допоможуть зберегти в овочі всі вітаміни і ніжний смак.