Одна з найсмачніших і популярних заготовок на зиму - томатний сік. Його можна пити просто так, а можна використовувати в приготуванні різних перших та других страв. Деякі господині навіть десерти готують з соком з помідорів. Наприклад, печуть пироги і печиво.
Томатний сік на зиму
Складові:
- 1 кг стиглих томатів
- 1 ст. л. солі
Спосіб приготування:
Помідори вимити під проточною водою. Плодоніжки видалити. Плоди залишити підсохнути на кухонному столі, або промокнути вологу паперовими рушниками. Томати нарізати довільно на шматочки і пропустити через соковижималку. Отримане помідорне пюре перелити в товстостінну каструлю і поставити на плиту. На середньому вогні довести до кипіння і варити хвилин 15, постійно знімаючи піну.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Додати сіль, перемішати. Проварити ще 5 хвилин і розлити сік по підготовленим заздалегідь банкам. Ємності повинні бути обов'язково простерилізовані і сухими. Банки з гарячим томатним соком герметично закупорити, перевернути і укутати теплим пледом. Коли заготовки повністю охолонуть, відправити їх на зберігання в темне і прохолодне місце.
Смачного!
Приготуйте також з помідорів на зиму ароматну і в міру гостру аджику. Рецепт цього простого, але дуже смачного пряного соусу однозначно стане одним з ваших улюблених.