Сирний пиріг з абрикосами: рецепт смачного і легкого десерту

Автор: Шевченко Лилия

Смачний, ніжний і легкий десерт сподобається дорослим і дітям. Навіть тим, хто на дієті, не забороняється з'їсти по шматочку сирного пирога з абрикосами. У цих ласощах майже немає жиру і не дуже багато цукру. Ну а сир і абрикоси зміцнять імунітет, покращать обмін речовин і піднімуть настрій.

Сирний пиріг з абрикосами: рецепт смачного і легкого десерту - today.ua

Сирний пиріг з абрикосами: рецепт

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 1 стакан молока
  • 0,5 склянки цукру
  • 0,5 склянки рафінованої соняшникової олії
  • 2 яйця
  • 1 пачка розпушувача
  • 2 ст. л. какао

Для начинки:

  • 1 кг абрикос
  • 500 г кисломолочного сиру
  • 3 яйця
  • 1 пачка ванільного пудингу
  • 50 г вершкового масла
  • 4 ст. л. цукру
  • Молоко

Спосіб приготування:

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

У глибоку миску просійте борошно, какао і розпушувач, перемішайте.

Сирний пиріг з абрикосами: рецепт смачного і легкого десертуВ окремій ємності збийте яйця з цукром до стану світлої піни. Влийте до яєць соняшникова олія без запаху і молоко. Перемішайте.

Яєчно-масляну суміш перелийте до сухих інгредієнтів для тіста і добре перемішайте до однорідності.

Тепер займемося приготуванням начинки. Абрикоси вимити, розділіть на половинки і видалити кісточки. Розм'якшене вершкове масло ретельно розітріть з 1 ст. л. цукру. До масла додайте яйця та інший цукор, збийте міксером до однорідності.

Сир розітріть з ванільним пудингом, перекладіть в ємність до яєчної суміші. Ще раз збийте міксером. Якщо начинка вийшла занадто щільною, то влийте трохи молока. Консистенції тіста і начинки повинні бути приблизно однаковими.

Форму застелити папером для випічки. Вилийте половину тесту, розрівняти лопаткою або ложкою. Зверху викладіть сирну начинку, розрівняти. Потім розкладіть половинки абрикосів і залийте залишилися тестом.

Випікайте сирний пиріг з абрикосами при температурі 180 градусів близько 45 - 60 хвилин. Готовність перевірте сухою дерев'яною зубочисткою. Якщо на паличці залишилися частинки рідкого тіста, тоді знизьте температуру до 170 градусів і печіть ще хвилин 10 – 15 до повної готовності десерту.

Дайте готовому пирогу повністю охолонути у формі, потім вийміть його на велике блюдо і посипте цукровою пудрою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

Приготуйте до обіду чи вечері фарширований перець з рисом та курячим м'ясом. Блюдо готується дуже швидко, виходить смачним, ароматним і дуже корисним.

Головне