Серпень - час заготовок на зиму. У холодну пору року дуже важливо, щоб в меню були багаті вітамінами і клітковиною продукти. Варення з персиків зі смаком апельсинів стане кращою заміною напханих «хімією» шоколадних паст і штучних джемів.
Варення з персиків з апельсином виходить яскравим і ароматним. Його можна використовувати як соус до млинців і оладок, намазку на бутерброди або в якості начинки до випічки.
Персикове варення з апельсином
Інгредієнти:
- 1 кг персиків
- 1 апельсин
- 1 кг цукру
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Персики вимити, очистити від шкірки. Кожен плід розрізати навпіл і видалити кісточку. Нарізати невеликими скибочками.
Цитрус обдати окропом і гарненько вимити, витерти насухо. Зняти з апельсина за допомогою спеціальної терки цедру. Потім очистити часточки від плівок і насіння, нарізати невеликими шматочками.
У каструлю з товстим дном скласти підготовлені фрукти, додати цедру і цукор. Перемішати і залишити на годину, щоб персики і апельсин пустили сік.
Включити максимальний вогонь, швидко довести до кипіння. Далі вогонь слід зменшити до мінімального. Варити до готовності помішуючи 35 – 45 хвилин. Розлити кипляче варення по чистим і сухим банкам. Герметично закупорити, розставити на підлозі кришками вниз. Укутати теплою ковдрою і дочекатися повного охолодження. Зберігати в темному, прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Не пройдіть повз ще одного чудового рецептика. Консервовані мариновані сливи - це чудова закуска, божественний смак якої оцінять навіть найвибагливіші гурмани.